HET OUDE SCIENTASSIST (Dutch text only)
Traditioneel werd - na het overdragen van het bedrijf SCIENTASSIST - een stel van de oude pagina's van die website gehost door Charles Warter. Er was geen verband tussen die twee omgevingen, maar technisch zaten ze bij elkaar. Nu de nieuwe website van Charles Warter online is gegaan is besloten de traditie voor te zetten en een geheime sectie aan te maken. Het is namelijk de eenvoudigste en goedkoopste manier om enkele waardevolle elementen beschikbaar te houden voor belangstellenden.

VERBETER HET BOEK!
Het boek "Histologische Techniek Thuis" is hier te downloaden in odt-formaat . Dit is het formaat van Libre-office en laat wijzigingen toe. Aangezien het boek is gedeeld onder de "Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie" is het maken en verspreiden van een bewerking (binnen de voorwaarden) toegestaan.

MAAK EEN BROEDSTOOF
Ingezonden: Een handleiding voor het maken van een broedstoof in pdf-formaat, door E. van Herk.

HOOFDWET
Vele jaren stond op de SCIENTASSIST-website een voorstel voor een extra thermodynamische hoofdwet. Dit voorstel was gebaseerd op werk van Prigogine en Onsager, maar verder nooit werkelijk onderbouwd met waarnemingen. De voorgestelde hoofdwet luidt:

"Indien twee (deel)systemen met verschillende energie-inhoud met elkaar verbonden zijn, zal in het systeem met het laagste energetische niveau entropieverlaging optreden."